Tech

Groot deel Apple-winkels iCentre weer open na overname

19 juni 2013 16:11 Aangepast: 28 april 2018 13:28

<p><strong>De failliete Apple-verkoper iCentre maakt een doorstart na een overname door de eigenaar van Dixons en MyCom. Donderdag gaan 25 winkels weer open.</strong></p><p></p>

De grootste Apple-reseller van het land, iCentre, werd maandag failliet verklaard. Van de 34 winkels van iCenter worden er nu 25 vestigingen overgenomen door de elektronicaketen BAS Group, ook eigenaar van onder meer Dixons en MyCom. Dat meldt BAS Group woensdagmiddag in een persbericht.

Daardoor kunnen de 25 winkels donderdag waarschijnlijk al weer hun deuren openen. de BAS Group heeft vertrouwen in de doorstart van iCentre, omdat de medewerkers volgens het bedrijf veel kennis hebben over Apple-producten en Apple's ecosysteem. Ruim 300 van de huidige 400 iCentre-medewerkers kunnen weer aan de slag.

Het kan volgens de BAS Group de eerste dagen wel zo zijn dat de iCentre-winkels er wat leeg uitzien. "Op dit moment is er, als gevolg van het faillissement, nauwelijks winkelvoorraad. BAS Group verwacht echter binnen enkele dagen de winkels weer goed gevuld te hebben."

Op de site van iCentre staan de 25 winkels die geopend blijven. Daaruit valt op te maken dat de volgende vestigingen gaan verdwijnen: Alphen a/d Rijn, Amsterdam Raadhuisstraat, Assen, Den Haag Bijenkorf, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal en Zaandam. Maar een woordvoerder van de BAS Groep meldt tegenover Bright: "Helaas doen we daar geen uitspraken over. Het kan namelijk zijn dat vestigingen alsnog open gaan. Hoewel dit niet heel waarschijnlijk is. Toch willen we die kans open laten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van