Tech

KPN's 4G-dekking bereikt helft Nederlanders

27 juni 2013 13:37 Aangepast: 28 april 2018 13:28

<p><strong>Na de grote drie steden heeft KPN 4G nu ook in Utrecht aangezet. De helft van de Nederlanders zou nu 4G kunnen gebruiken.</strong></p><p></p>

KPN's 4G-netwerk heeft na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag nu ook Utrecht bereikt. In de Domstad lanceerde de provider vandaag zijn snellere mobiele netwerk. In februari begon de uitrol van 4G in Amsterdam, later gevolgd door Den Haag en Rotterdam. KPN wil 4G nu versneld invoeren, eerst richting Leeuwarden en Groningen in het noorden en Eindhoven en Maastricht in het zuiden.

Wekelijks sluit KPN 90 antennepunten aan op het snellere netwerk. "Hierdoor beschikt aan het eind van dit jaar 80 procent van alle Nederlanders over 4G-dekking. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet dit heel Nederland zijn."

KPN gebruikt de 800 Mhz-band om met minder zendmasten sneller in het hele land dekking te krijgen, maar die frequentie ondersteunt de iPhone 5 niet. T-Mobile is wel van plan 4G op de iPhone 5 aan te bieden. T-Mobile en Vodafone willen later dit jaar met 4G starten. Bij T-Mobile hoeven klanten hun abonnement niet te wijzigen om een hogere snelheid dan met 3G te krijgen, zolang hun toestel de gebruikte 4G-frequentie ondersteunt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van