Tech

Apple-reseller Amac geeft voortaan drie jaar garantie

19 juli 2013 15:53 Aangepast: 28 april 2018 12:57

<p><strong>Wie een Mac, iPad of iPod bij Apple Premium Reseller Amac koopt, krijgt voortaan drie in plaats van de standaard twee jaar garantie.</strong></p><p></p>

Apple en garantie gaan al jaren niet lekker hand in hand. Als het aan Apple ligt mogen consumenten blij zijn met een jaar fabrieksgarantie. Daar denken die consumenten, gesterkt door de Consumentenbond heel anders over. Na jarenlang gesteggel werd de garantie op Apple-producten verkocht in Nederland dan ook eindelijk verlengd naar twee jaar, al doet Apple zijn uiterste best dat vooral niet al te duidelijk te vermelden. Apple heeft immers liever dat we met z'n allen AppleCare aanschaffen, al zou die dienst later dit jaar wel wat veranderen. Neem dan Apple Premium Reseller Amac. Daar krijg je vanaf vandaag gewoon 3 jaar garantie.

Hoe dat precies geregeld is kan Amac niet zeggen. "Da's een beetje het geheim van de smid", zegt Rob Plugers, marketing assistent bij Amac. "Klanten die in één van onze winkels of via onze webshop een Mac, iPad of iPod kopen, krijgen in ieder geval drie jaar garantie. De eerste twee jaar krijg je standaard via Apple, het derde jaar nemen wij voor onze rekening. Daarbij gelden dezelfde regels als die Apple erop nahoudt." Amac zegt zich met de nieuwe regeling te willen onderscheiden van andere Apple Premium Resellers en van het groeiende aantal Apple Stores die Apple in Nederland opent.

"Met de garantie willen we de klanten net dat beetje meer service geven", aldus Plugers. Tijden zijn veranderd, ook voor de verkooppunten van Apple-producten. Kijk bijvoorbeeld naar het recente failliet en de doorstart van de iCentre-keten. "Het is vandaag de dag niet meer genoeg enkel Apple-producten te verkopen. Het aantal verkooppunten is de afgelopen jaren enorm toegenomen." Naast het extra jaar garantie biedt Amac zijn klanten ook een zogenoemde 'Ontdek je Mac/iPad'-training bij aankoop van zo'n product. Amac heeft naast zijn webwinkel 22 winkels in Nederland.

Update: terechte opmerking van lezers: ook Dixons en Mycom geven al standaard 3 jaar garantie op Apple-producten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van