Tech

Automaat geeft gratis koffie als je gaapt

30 juli 2013 15:39 Aangepast: 28 april 2018 12:57

<p><strong>Wanneer heb je echt koffie nodig? Als je loopt te gapen. Deze machine herkent je gaap en serveert direct een gratis bakkie.</strong></p><p></p>

Heel vroeg vliegen zodat je bij aankomst op plaats bestemming ‘nog lekker de hele dag hebt’. Het lijkt altijd een goed idee wanneer je thuis achter je computer een ticket boekt, om je op de dag van vertrek op het vliegveld maar weer af te vragen waarom het in godsnaam niet wat later kon.

Klinkt bekend? Ook voor de mensen van Douwe Egberts. Zij besloten daar heen te gaan waar mensen het meest zitten te wachten op een bakkie: ’s ochtends vroeg op ’t vliegveld. Op O.R. Tambo International Airport in Zuid Afrika om precies te zijn.

Daar installeerde DE een koffieautomaat zonder gleuf voor muntgeld, keuzeknoppen of een handleiding. Maar gaapt de persoon voor de automaat, dan wordt dit herkend door de gezichtsherkennende software en produceert de automaat een gratis kop koffie. Omdat je ‘m echt nodig hebt. 210 mensen lukte het zo een kopje koffie te scoren.

Deze automaat mag wat mij betreft ook op kantoor. Of op ’t station. Bekijk hieronder het filmpje, maar pas op: gapen is aanstekelijk!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van