Tech

Speciaal Lowlands-bandje registreert waar je bent

14 augustus 2013 17:40 Aangepast: 28 april 2018 12:26

<p><strong>Met een polsbandje met rfid-chip kun je je vrienden op Lowlands terugvinden. Ook kun je ermee bijhouden welke concerten je hebt gezien.</strong></p><p></p>

De echte feestgangers strijken morgen al neer op de campings van Lowlands, maar vrijdag barst het feest pas echt los. Met elf podia, honderden acts en 55.000 mensen is het een ware prestatie om je vrienden níet kwijt te raken. Met de speciale Lowlands-bandjes van Lowlands-sponsor Nedap waarin een rfid-chip is verwerkt moet je elkaar makkelijker kunnen terugvinden.Het bandje met chip kun je koppelen aan je Facebook-profiel.

Als je iedereen kwijt bent op het terrein, kun je naar Nedaps Control Room om te zien waar je vrienden uithangen. Via radiogolven zendt het bandje namelijk een persoonlijk signaal uit. Zo weet je meteen waar je vrienden uithangen. Je kunt ook afspreken bij Nedaps Magnetic Meeting Point. Werkt dat makkelijker dan een sms'je en even afspreken bij die ene patatkraam? Waarschijnlijk niet, behalve als je smartphone batterij het heeft begeven.

Maar het bandje heeft meer functies. Op verschillende plekken op het Lowlandsterrein staan checkpoints waar je kunt inchecken met het bandje. Wanneer je dat doet, maakt Spotify een playlist van concerten waar je bent ingecheckt, die je na Lowlands kunt afspelen.

Als je het bandje aan Facebook koppelt, kun je je vrienden thuis laten weten bij welk optreden je bent. Waar je incheckt is dan te zien op Facebook. Maar ook de speciale Nedap fotografen weten je dan te vinden, misschien een minder fijn idee na drie dagen bier en zweet.

Lowlands-woordvoerder Bente Bollmann liet al eerder aan 3voor12 weten dat andere experimenten beperkt blijven. Iets wat in theorie handig lijkt, zoals betalen met het bandje, kan dit jaar alleen op heel kleine schaal aan de bar in de perstent. Lowlands denkt dat het logistieke nadelen heeft en dat het daarmee langer duurt om een biertje te bestellen.

Wil je niet meer kwijtraken en een persoonlijk Lowlands-verslag via Spotify ontvangen, kun je als Lowlandsganger nog een gratis bandje halen bij de Nedap-stand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van