Tech

Lowlands voor tweede keer live te volgen via YouTube

17 augustus 2013 10:25 Aangepast: 28 april 2018 12:26

<p><strong>Het Lowlands-festival is dit weekend voor de tweede keer drie dagen lang live te bekijken via YouTube en 101.tv.</strong></p><p></p>

Thuisblijvers kunnen Lowlands komend weekend volgen via een live-stream op het YouTube-kanaal van het festival. De kwaliteit van de stream is 480p, hd zit er dus nog niet in. Vorig jaar werd Lowlands voor het eerst op grote schaal live gestreamd.

Als je het optreden van je favoriete band wil zien, moet je afwachten, want pas op elke festivaldag wordt bekend welke artiesten toestemming voor live uitzending hebben gegeven. Meestal zijn het de wat kleinere acts die via YouTube te zien zijn, maar vrijdagavond konden YouTube-bezoekers ook live kijken naar de show van headliner Nine Inch Nails.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg zei vorig jaar dat bij eerdere live-uitzendingen van festivals op YouTube opvalt dat internetters relatief veel kijken naar kleinere bands. "Het verschil tussen de kijkers naar Coldplay en een debuterende band is minder groot is dan je zou denken. Dat de kids van nu hun muziek graag consumeren via internet is natuurlijk al jaren duidelijk. Met YouTube ontstaat een belangrijk nieuw kanaal naast de al bestaande media."

Een live verslag vanaf het festival is ook te zien via 101.tv. En digitale kijkers bij UPC en Ziggo kunnen ook kijken naar speciale evenementenkanalen (UPC kanaal 14 en Ziggo kanaal 999).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van