Tech

Kindarchitecten bouwen wonderlijke boomhutten

20 augustus 2013 11:04 Aangepast: 28 april 2018 12:26

<p><strong>Gebreid, van zeildoek, in de vorm van een spinnenweb of een nest. Wie had gedacht dat er zoveel manieren waren om een boomhut te bouwen.</strong></p><p></p>

Ik heb een topvakantie gehad: zon, zee, lekker eten. Toch was ik stinkend jaloers toen ik de foto's van een zomerkamp in het Duitse Hamburg zag. Onder leiding van twee architecten ging een groep kinderen daar aan de slag om boomhutten te bouwen waar ik als kind alleen maar van kon dromen. De organisatoren hadden dan ook de nodige ervaring: dit is het derde – en het laatste – jaar dat het kamp wordt georganiseerd.

Het initiatief van HafenCity Universität Hamburg werd drie jaar geleden genomen om de buurt te betrekken bij de ontwikkeling van een park dat binnenkort op de schop gaat. Tijdens het proces leren de kinderen over het creatieve ontwerpproces, over de openbare ruimte en autonoom bouwen in een stedelijke omgeving. Das mooi, maar wat je natuurlijk eigenlijk wilt zien zijn de foto's. Die vind je hier en hier.

Volgens het verslag kunnen de kids elk jaar niet wachten tot het schooljaar weer begint, zodat ze hun vriendjes hun bouwwerken kunnen laten zien en erop kunnen spelen. Materialen voor het gratis kamp worden bovendien zoveel mogelijk recyclet uit de buurt en de nabijgelegen haven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van