Tech

Netflix nu gestart in Nederland

11 september 2013 06:23 Aangepast: 28 april 2018 12:26

<p><strong>Netflix is woensdag gestart in Nederland. Een abonnement op onbeperkt kijken van films en series kost 7,99 euro per maand.</strong></p><p></p>

Videodienst Netflix is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Een abonnement kost 7,99 euro per maand. Betalen kan per creditcard of met iDeal. De dienst is de eerste 30 dagen gratis te proberen.

De meeste films en series zijn Amerikaans. Het Nederlandse aanbod is nog niet groot, al staan er wel Nederlandse films in de catalogus. Ook zijn er Nederlandse kinderseries aanwezig. Netflix' eigen series als House of Cards met Kevin Spacey en Arrested Development zijn uiteraard ook beschikbaar.

Het contentaanbod breidt zich de komende tijd nog uit, aldus Netflix' contentmanager Ted Sarandos tegen Bright. Voor films geldt dat de dienst ze niet eerder heeft dan de concurrentie. "Maar we hebben wel een bredere catalogus." Netflix zal steeds meer series zelf exclusief laten produceren voor het eigen platform. Zo start binnenkort ook een comedyserie met de Britse comedian Ricky Gervais.

"Onze series hebben geen vaste lengte, geen reclames, geen previews of terugblikken. En alle afleveringen van een seizoen staan meteen online. Alle nadelen van een vast uitzendschema zoals op tv-zenders zijn verdwenen", aldus Sarandos. Daardoor kijken Netflix-gebruikers gemiddeld twee a drie afleveringen achter elkaar. Soms zelfs de hele avond. Voor zoveel series achter elkaar kijken is al een term: binge watching.

Ook Netflix heeft niet alles. Sommige series houdt HBO, bekend van bijvoorbeeld Game of Thrones, exclusief voor zichzelf. HBO biedt sinds vorig jaar ook in Nederland via tv-aanbieders een pakket met betaalkanalen en on-demand aanbod voor 15 euro per maand. Ook RTL heeft onlangs al een onbeperkt video-abonnement aangekondigd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van