Ga naar de inhoud
Tech

iTunes Radio nog niet in Nederland beschikbaar

<p><strong>Apple lanceerde met het uitbrengen van iTunes 11.1 en iOS 7 ook zijn gepersonaliseerde radiodienst iTunes Radio. Maar nog niet in Nederland.</strong></p><p></p>

Apple iTunes Radio is nu te gebruiken in de nieuwe versie van iTunes en iOS7 die beide sinds woensdagavond zijn te downloaden. De radiodienst laat luisteraars een radiostream starten na het opgeven van een favoriete artiest, liedje of genre. Vervolgens streamt iTunes Radio liedjes die daar bij passen. Je kan op deze manier je eigen persoonlijke radiozendertjes aanmaken, dat iTunes Radio afstemt op je muzieksmaak, vergelijkbaar met bij Pandora (in de VS) of de radiofuncties van streamingdiensten als Spotify. Apple belooft echter ook regelmatig exclusief nieuw materiaal als eerste te laten horen.

Maar iTunes Radio is in Nederland nog niet beschikbaar en dus ook niet te vinden in iTunes 11.1. Momenteel is de dienst alleen gelanceerd in de VS. Andere landen volgen op een later moment. Wanneer wij aan de beurt zijn is nog niet bekend. De radiodienst is gratis te gebruiken binnen het nieuwe iTunes 11.1 en iOS7, maar je krijgt wel zo nu en dan reclames te horen. Abonnees op iTunes Match (25 euro per jaar) krijgen uiteindelijk iTunes Radio reclamevrij.

Ook nieuw in iTunes 11.1 is de functie Podcast Stations, waarmee je zenders kan maken met de podcasts die je regelmatig volgt. Podcast Stations updatet automatische nieuwe afleveringen en synchroniseert waar je in een podcast bent gebleven tussen meerdere apparaten. Een andere nieuwe functie is Genius Shuffle, die op basis van je huidige collectie nieuwe liedjes voorstelt. iTunes 11.1 neemt ruim 300 MB in beslag.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl