Ga naar de inhoud
Tech

KPN laat mobieltje als huistelefoon gebruiken

<p><strong>KPN heeft een app uitgebracht waarmee je via wifi met je smartphone kan bellen tegen de lagere vaste tarieven.</strong></p>

De nieuwe Android-app KPN Bellen laat klanten van het telecombedrijf thuis via wifi hun smartphone als huistelefoon gebruiken. Voordeel is bellen tegen het lagere vaste tarief. De KPN Bellen app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android. Versies voor de andere besturingssystemen zullen volgen, belooft KPN.

Bij installatie moet de smartphone verbonden zijn met het wifi-netwerk. Volgens KPN zijn 'de meeste Experia Boxen' (modems) geschikt. Klanten moeten een KPN Internet+Bellen Thuis of KPN Alles-in-1 Thuis abonnement hebben. De BelOnbeperkt-bundel voor onbeperkt bellen naar alle Nederlandse vaste en mobiele nummers werkt ook gewoon met de app.

KPN is de eerste met een dergelijke app. UPC kondigde onlangs aan begin 2014 met een soortgelijke app te komen. UPC's 'Phone App', voor iOS en Android, zou het mogelijk maken om het vaste nummer en abonnement te gebruiken dat klanten elkaar onbeperkt bellen via wifi- of 3g-verbinding. In Polen en Ierland heeft UPC de app al gelanceerd.