Tech

Genomineerden Innovation Awards zijn bekend

08 oktober 2013 16:38 Aangepast: 28 april 2018 11:55

<p><strong>De jaarlijkste Accenture Innovation Awards worden volgende maand uitgereikt. De genomineerden zijn nu bekend.</strong></p>

De meest innovatieve producten, diensten en concepten van Nederland worden volgende maand weer beloond. Accenture reikt op 8 november weer de Innovation Awards uit. De jury koos uit 969 inschrijvingen de zes genomineerden voor de categorie 'Consumentengoederen & diensten'. Zij worden beoordeeld op innovativiteit, succes, duurzaamheid en potentie.

Smokeless Stove
Koken op open vuur gebeurt op grote schaal, zeker in armere landen. Volgens de World Health Organization overlijden wereldwijd jaarlijks 2 miljoen mensen door gezondheidsproblemen als gevolg van het inademen van rook. De 29-jarige Ruben Walker uit Amsterdam ontwikkelt samen met Philips de Smokeless Stove. Deze kan niet alleen de gezondheid van mensen verbeteren, maar ook de menselijke uitstoot van CO2 enorm terugdringen.

Rubena binnenband
Gaadi komt mensen tegemoet die altijd klungelen met het vervangen van binnenbanden op hun fiets. De Rubena band heeft twee uiteinden, waardoor het wiel niet losgemaakt hoeft te worden. Fijn, want bij veel stadsfietsen maakt de kettingkast dit onnodig lastig. Deze band maakt het vervangklusje iets gemakkelijker.

ProViand
Een groene vleesvariant. ProViand is een alternatief voor vlees, gemaakt van streekgroenten. Het product moet dezelfde smaak en structuur als vlees hebben. Dat is gezonder en reduceert de CO2-uitstoot. De ecologische voetstap van ProViand zou tien keer kleiner zijn dan dat van rundvlees. Vanaf midden oktober is het 'vlees' daadwerkelijk te koop.

Spandoekenexpress
Iemand afhalen op het vliegveld maar een spandoek vergeten? Geen probleem. Met de BannerXpress kiosk trek je er zo één uit de kast. Met een touchscreen bepaal je hoe het spandoek eruit moet komen te zien. Binnen een paar minuten rolt het resultaat uit de vending machine. Op Schiphol blijkt het apparaat al een succes.

Gewasbescherming zonder Emissie
Binnen de landbouw wordt gif gebruikt om gewassen te beschermen tegen ongedierte. Dit schaadt echter het milieu. Wingssprayer BV produceert bescherming zonder belasting. De spuittechniek weet emissies van chemische middelen te reduceren met meer dan 99 procent. De Wingssprayer werkt met aerodynamische luchtstromingen rond een vleugel, die als windscherm werkt. Met deze techniek zijn 15 tot 40 procent minder chemische middelen nodig.

Vers 24/7
Hoe komt de horeca aan hun verse waar? Misschien wel via Vers 24/7, de online versmarkt waar de horeca direct zaken doet met de specialist. Vers 24/7 haalt producten bij de boer en levert tot in de keuken. Er komt geen groothandel aan te pas, chefkoks kunnen hun streekproducten als het ware direct aanwijzen via de website. De site bedient restaurants in West-Nederland keuze uit ruim 3000 verse producten van 80 verschillende aanbieders. Logistiek en online mogelijkheden komen samen met dit initiatief.

De Accenture Innovation Awards worden op 8 november uitgereikt in de Convention Factory te Amsterdam. Alle genomineerden en categorieën kun je vinden op de website.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van