Tech

Chromecast naar Nederland halen: zo kan het wel

09 oktober 2013 16:34 Aangepast: 28 april 2018 11:55

<p><strong>Helaas: na één dag blokkeert Amazon alle internationale bestellingen van de Chromecast. Zo krijg je 'm toch naar Nederland.</strong></p>

Het was een groot feest toen Amazon bewust of onbewust internationale bestellingen voor de Google-stick Chromecast accepteerde. Maar binnen 24 uur blokkeerde de internetwinkel alle internationale bestellingen, mogelijk vanwege het overweldigende succes van de 30 dollar-kostende hdmi-stick. Bij diegenen die gisteren de Chromecast hebben besteld, valt het apparaatje naar verluidt binnen enkele dagen op de deurmat.

De Chromecast is al geruime tijd op andere manieren te bestellen. Het gemakkelijkst is via eBay (ondergetekende heeft goede ervaringen met deze aanbieder), maar hier zijn de prijzen van het apparaat vaak hoger. Zo gaat de gemiddelde Chromecast voor rond de 40 euro over de digitale toonbank, en dat is zonder de eveneens vrij hoge verzendkosten naar Nederland.

Een andere manier is om de Chromecast door een speciale verzend-service naar Nederland te laten opsturen. Dit kan onder andere met USA2YOU. Zij kopen het product en sturen 'm vervolgens naar je op. De kosten voor één Chromecast kunnen echter wel oplopen. Daarom is het handiger om meerdere Google-sticks in één keer te bestellen.

Ook via enkele internetwebsites kun je de Chromecast bestellen. Bij de Engelse Amazon heb je bijvoorbeeld nog de mogelijkheid om het apparaat naar Nederland te halen. Niet schrikken van de prijzen: de Chromecast wordt hier voor zo'n zestig euro verkocht.

De beste manier blijft echter om het hdmi-stickje gewoon zelf in de Verenigde Staten op te halen. Of door een vriend die toevallig in Amerika op vakantie is. En er wordt al zachtjes gepraat over november, de maand dat de Chromecast door Nederlandse aanbieders geleverd kan worden. Als je dus niet te veel wilt betalen, moet je nog even wachten.

De Google-stick werkt enorm simpel. Je steekt de Chromecast in de hdmi-ingang van je tv, verbindt 'm met het wifi-netwerk en het apparaat kan Chrome-tabbladen en externe content van bijvoorbeeld YouTube, Netflix en Google Play Music afspelen. Omdat het mogelijk is om een tabblad van Chrome naar de stick te versturen, kun je onder andere ook een stream van Uitzending Gemist op de tv bekijken.

In combinatie met een mediacenter als Plex of XBMC, die op den duur ook de Google-stick gaan ondersteunen, vormt de Chromecast een hele interessante en goedkope oplossing om je domme tv heel slim te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van