Tech

Accenture Innovation Award voor slimme snelweg

11 november 2013 12:35 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>De slimme snelweg van Daan Roosegaarde en Wingssprayer zijn enkele van de winnaars.</strong></p>

Met de Accenture Innovation Awards worden de meest innovatieve producten, diensten en concepten van Nederland beloond. Een maand na de bekendmaking van de genomineerden zijn de winnaars gekozen. Onder anderen Wingssprayer en de Smart Highway vielen in de prijzen.

In de categorie 'Consumentengoederen & diensten' won Wingssprayer, een manier om gewassen te beschermen die mens en milieu niet vervuilen met landbouwgif en voor de landbouw tegelijkertijdtijd en geld bespaart. Wingssprayer gebruikt een spuittechniek die de uitstoot van chemische middelen vermindert met meer dan 99 procent. Hiermee is het de beste milieubesparende techniek ter wereld.

De slimme snelweg van ontwerper Daan Roosegaarde in samenwerking met Heijmans won in de categorie 'Public Sector'. Zij innoveren de weg door deze duurzaam en interactief te maken. Dat doen ze met slimme verlichting, het oogsten van energie en met verkeerstekens die zich aan de wegsituatie aanpassen.

Uit zes industrieën zijn winnaars gekozen. Daarnaast werd de Groene Tulp uitgereikt aan het meest groene concept (Innovative Gear Designs) en was er een publieksprijs (gewonnen door Taalvoutjes). De volledige lijst met winnaars en genomineerden van de Accenture Innovationa Awards 2013 vind je op de website.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van