Tech

Ridiculous Fishing komt naar Android

18 november 2013 15:02 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>De enorm populaire iOS-game Ridiculous Fishing van het Nederlandse Vlambeer komt eindelijk ook naar Android.</strong></p>

Ridiculous Fishing is ontzettend goed. Bright-blogger Floris is er helemaal op verzot, en ook ondergetekende vindt het één van de beste mobiele games ooit gemaakt. Dat de game alleen voor iOS beschikbaar was, is als Android-gebruiker dan ook tergend. Maar de heren van Vlambeer hebben aangekondigd dat de game snel in Google Play beschikbaar is.

"We zijn in contact gekomen met de mensen van Apportable. Zij kunnen onze game gemakkelijk naar Android porten. Die port is nu bijna klaar en de volgende keer dat we iets over de Android-versie bekendmaken, zal de game te downloaden zijn", aldus Vlambeer.

Ridiculous Fishing maakt gebruik van een kleurrijke 8-bit vormgeving en is een mix van oude en nieuwe games. Het doel is om zo veel mogelijk vis te vangen en wel zo idioot mogelijk. Dat doe je door je vishaak zo diep mogelijk het water in te laten zakken terwijl je al kantelend de meest uiteenlopende vissen ontwijkt. Raak je namelijk zo’n vis, gaat de haak weer naar boven.

Als dat gebeurt, moet je zo veel mogelijk vis aan je haak slaan en narigheid als kwallen ontwijken. Eenmaal boven worden de vissen de lucht in geschoten waarna jij met een wapen naar keuze alle vissen uit de lucht kan knallen. Hoe meer vissen met kogels worden doorzeefd, hoe hoger je score en hoe meer geld je ophaalt.

Daarbij maakt Ridiculous Fishing geen gebruik van in-game aankopen, maar betaal je éénmalig een prijs voor de volledige game. En die blijft leuk door geinige upgrades die je met het verdiende geld kunt kopen. Denk aan een langere vislijn, betere dobber en zelfs explosief wapentuig.

Vlambeer heeft nog geen specifieke datum genoemd waarop Ridiculous Fishing voor Android wordt uitgebracht, maar de release zal niet lang meer op zich laten wachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van