Tech

Armband zet gebarentaal om in gesproken woorden

26 november 2013 11:21 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>Doven krijgen met deze armband en ringen letterlijk een nieuwe stem. Dat wordt een stuk makkelijker praten.</strong></p><p></p>

Deze set van ringen en een armband leest gebarentaal en zet de gebaren om in een stem. Andersom werkt hij ook: hij vertaalt gesproken zinnen naar tekst dat op het schermpje van de armband is af te lezen.

Het idee, dat werd ontwikkeld door een groep Chinese onderzoekers aan de Asia University, is nog in conceptfase, maar is wel zo vernuftig dat het werd beloond met een Red Dot Design Award voor beste Design Concept van 2013.

De Sign Language ring neemt de barrière weg tussen mensen die gebarentaal spreken en mensen die dat niet doen. De armband en de ringen fungeren als tolk.

Wanneer de ringen om verschillende vingers worden gedragen door degene die gebarentaal gebruikt, detecteren en lezen de ringen de gebaren. Deze worden door de armband omgezet in gesproken woorden die de armband uitzendt. De gebruiker kan ook bewegingen opnemen en de bijbehorende woorden invoeren om persoonlijk taalgebruik toe te staan.

Na gebruik kunnen de ringen in de armband opgeborgen worden. Het ontwerp is geïnspireerd op Boeddhistische bidkralen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van