Tech

TexTales is een dekbed met ingebouwde sprookjes

27 november 2013 14:53 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>Het TexTales dekbed vertelt verhaaltjes voor het slapengaan. Dat is nog eens storytelling.</strong></p><p></p>

Er was eens een dekbed. Daar kon je onder slapen en dat was dat. Tegenwoordig hoort zelfs bij een dekbed een app. Tel daar nog eens de hype genaamd storytellingbij op en je bent als linnengoedfabrikant toegetreden tot de toekomst. De TexTales app maakt van slapengaan zelfs een beleving.

TexTales is een dekbed met een fantasierijke maar stijlvolle print in grijstinten. Het beddengoed is op zich al de aanschaf waard. Wie door zijn smartphone of tablet naar de bedrukking kijkt, vindt daar verhaaltjes voor het slapen gaan. Zo blijkt er een vos te wonen tussen de bomen op het dekbed.

De magie zit in de app, die bepaalde figuren met augmented reality herkent en laat zien. Wanneer bijvoorbeeld een ingeweven bloem voor de camera komt, start de app bepaalde acties op, zoals het verschijnen van zo'n vosje.

Het vernieuwende en tegelijkertijd charmante van deze augmented reality, is de bediening. Je kind zit niet met zijn vingers op het touchscreen maar laat het vosje springen door het dekbed te bewegen.

Textales is een project van TU Eindhoven promovenda Kristi Kuusk, Unit040, johan van den acker textielfabrieken studio toer. Wie deze uitvinding wil steunen, kan dat doen op Kickstarter. Er is 90 duizend pond nodig. Wie snel geholpen wil worden aan hulp bij het voorlezen, kan terecht bij de Philips Storylight. En je kinderen kun je nog deze sinterkerst blij maken met deze astronaut.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van