Tech

Nederlander maakt wifi-module voor besturen Roomba

02 december 2013 12:21 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p class="p1"><strong>Een Nederlander heeft een wifi-module voor de Roomba ontwikkeld waarmee je de robotstofzuiger via apps of computers kan besturen.</strong></p>

Die Roomba-robotstofzuigers zijn handig, maar jammer is dat ze nog altijd niet standaard via mobiele apps zijn te bedienen. Nederlander Marcel Smith is een crowdfundingactie gestart voor een wifi-module voor de Roomba-robotstofzuiger. Daarmee kan je via smartphones, tablets of computers je Roomba besturen, zelfs overal ter wereld. En je kan data van de sensoren van de stofzuiger ontvangen.

De module sluit je aan de bovenkant van de Roomba aan op de externe seriële poort met een zogeheten mini-DIN-connector. Onder meer de motoren, leds en de speaker zijn te bedienen. Ook is het mogelijk om sensorgegevens op te vragen van de stofzuiger. Eventueel zijn ook nieuwe functies te programmeren.

Smiths wifi-module kost 69 euro. Hij moet voor 10 januari via Indiegogo 7 duizend euro hebben opgehaald. De wifi-module zou de accuduur van de Roomba nauwelijks verkleinen. Er zijn al enkele apps voor iOS en Android waarmee je de Roomba kan bedienen via draadloze verbindingen, omdat er ook al Bluetooth-modules voor het apparaat zijn gemaakt. Ook verscheen onlangs al de concurrerende RooWifi-module, maar die is momenteel uitverkocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van