Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Linguee biedt Nederlanders alternatief voor Google Translate

04 december 2013 13:42 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>Niet tevreden met de resultaten van Google Translate? Taalzoekmachine Linguee biedt sinds woensdag een alternatief voor Nederlands-Engels.</strong></p><p></p>

Linguee is een vertaalzoekmachine die je vertalingen in hun context laat zien. Zo kan je beter een keus maken welke vertaling in jouw geval het beste is. De site heeft woensdag vertalingen Nederlands-Engels toegevoegd. Linguee maakt het mogelijk te zoeken naar alledaagse uitdrukkingen of woordcombinaties, bijvoorbeeld uitdrukkingen als "op de eerste plaats" of "een overwinning behalen".

De Duitse site belooft dat samengestelde woordgroepen en sporadisch voorkomend vakjargon eveneens zijn te vinden. Linguee werkt met webcrawlers die vooral kijken naar vertaalde zakelijke documenten, bijvoorbeeld van de EU, waarvan bekend is dat ze taalkundig kloppen. De gevonden teksten worden getoetst door een automatisch Machine-Learning-systeem. Anders dan bij Google kunnen gebruikers geen suggesties doorgeven, zodat het systeem niet is te foppen. Dat levert bij Google Translate nog wel eens bizarre fouten op.

Linguee ondersteunt naast Engels en Nederlands ook Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Pools, Russisch, Chinees en Japans. Nederlands werkt voorlopig alleen naar het Engels (en vice versa), maar nog niet naar andere talen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore