Tech

Phonebloks-prototype is bijna klaar

09 december 2013 20:14 Aangepast: 28 april 2018 10:22

<p><strong>Motorola is bijna klaar met een prototype van Phonebloks, de duurzame telefoon van Dave Hakkens.</strong></p>

Dat laat Dennis Woodside, directeur van Motorola, via Google+ weten. Nederlander Dave Hakkens is inmiddels naar de Verenigde Staten gereisd om in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf de modulaire smartphone te ontwikkelen. Binnen de deuren van Motorola krijgt Phonebloks de naam 'Project Ara'.

Volgens Woodside is Motorola "erg dichtbij" een prototype van de modulaire telefoon. Hoewel het nog een lange tijd kan duren voordat consumenten de Ara-smartphone kunnen kopen, roept Motorola op om ideeën voor sensors en andere toevoegingen in te sturen. Deze blokjes technologie zouden vervolgens aan de modulaire smartphone kunnen worden toegevoegd. Degenen met de beste ideeën krijgen een vroege versie van Ara opgestuurd.

Phonebloks wil het idee van een smartphone uit blokjes realiseren. De telefoon is geheel modulair, wat wil zeggen dat je zelf kunt bepalen welke blokjes met technologie je aan het toestel koppelt. Wil je een goede camera? Dan kies je een groot blokje met een flinke lens. Heb je liever een grotere batterij? Dan vervang je het camera-blokje door een kleiner blokje en plaats je een grotere batterij.

Het idee voor de telefoon waarbij je elk onderdeel makkelijk kan vervangen, kreeg Hakkens door de lenszoom van zijn Canon-camera niet meer open ging. "Ik ging er aan schroeven en pielen, dat doe ik altijd, en alles deed het nog perfect. Behalve dus die lenszoom. Maar er was geen enkele manier om die te vervangen."

Bekijk ook de presentatie van Hakkens over Phonebloks op Bright Day #2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van