Tech

HTC verslaat Samsung, maar alleen in de vakpers

16 december 2013 13:31 Aangepast: 28 april 2018 10:22

<p><strong>Samsung ontbreekt in de top 15 beste producten van 2013 volgens de Nederlandse vakpers. De HTC One werd als beste gekozen.</strong></p><p></p>

Samsung had een recordjaar qua verkopen, maar door Nederlandse journalisten zijn de recente producten zeer kritisch ontvangen. Uit een onderzoek door BesteProduct.nl blijkt dat Samsung niet is vertegenwoordigd in de lijst van 15 beste producten van 2013 volgens Nederlandse techjournalisten. Dat ondanks de grote populariteit onder consumenten. Ook enkele Bright-medewerkers deden mee met het onderzoek, net als redacteuren van tientallen andere sites en bladen.

Als beste product werd verkozen de HTC One, ondanks dat de smartphone veel minder goed verkocht dan de grote rivaal Galaxy S4 van Samsung. De HTC One werd ook internationaal geroemd, vooral vanwege zijn kwalitatieve design. Als slechtste scoort de Galaxy Gear, Samsungs smartwatch met zijn onhandige bediening en teleurstellende accuduur. De Gear is wellicht tekenend voor de 'innovaties' die het Koreaanse merk in 2013 introduceerde.

De afgelopen twee jaar werd Samsung in het onderzoek door BesteProduct nog verkozen tot beste merk. Die eer ging dit jaar verrassend genoeg naar Sony, dat volgens de Nederlandse vakpers bezig is aan een goede comeback met zijn waterdichte smartphones en de Playstation 4. Maar verwacht in 2014 een groot offensief van Samsung, te beginnen met de Galaxy S5.

De top 10:
1 HTC One
2 Apple iPad Air
3 Apple iPhone 5S
4 LG G2
5 Apple iPad mini retina
6 Nokia 1020
7 Google Chromecast
8 Sony Xperia Z1
9 Google Glass
10 Sony QX-10

Ontbreekt jouw favoriet van 2013?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van