Tech

Apple bouwt datacenter in Groningen

23 december 2013 10:16 Aangepast: 28 april 2018 10:22

<p><strong>Na Google zou ook Apple een datacenter in het Groningse Eemshaven willen bouwen. </strong></p><p></p>

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. In 2012 gaf de provincie Groningen toestemming voor de bouw van een tweede locatie voor datacenters, waar Apple zich zou willen vestigen. De locatie meet 40 hectare, maar het is vooralsnog onduidelijk of Apple alle ruimte gaat gebruiken

Apple heeft dergelijke datacenters nodig voor de opslag van online diensten als iCloud, iTunes en de App Store. Alle informatie van zowel de gebruikers als Apples diensten wordt op dergelijke servers opgeslagen. Daarnaast zorgen dergelijke servers er ook voor dat gebruikers met verschillende diensten en websites kunnen verbinden.

Het bedrijf uit Cupertino zou voor de Eemshaven hebben gekozen vanwege de belangrijke glasvezelkabel die de Verenigde Staten met Europa verbindt. Dit zorgt voor een optimale verbinding tussen beide continenten. Daarnaast is de Eemshaven voorzien van een eigen energiecentrale en windmolenpark, waardoor er een relatief stabiele aanlevering van energie is.

Eerder werd bekend dat Microsoft plannen heeft om een gigantisch datacenter in Nederland te bouwen. Dit gebouw van 40 hectare komt in het Noord-Hollandse Middenmeer. Gezien de keuze van Microsoft is het mogelijk dat ook Apple de gehele oppervlakte in de Eemshaven wil gebruiken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van