Tech

Eerste FairPhones deze week geleverd

24 december 2013 14:32 Aangepast: 28 april 2018 10:22

<p><strong>De eerste toestellen van de Nederlandse bewuste smartphone FairPhone zijn deze week geleverd.</strong></p><p></p>

De eerste duizend exemplaren van de 'eerlijke smartphone' FairPhone zijn deze week geleverd. Nog net op tijd voor kerst dus, voor de gelukkigen. In de voorverkoop werden al 25 duizend exemplaren besteld. Na de kerstdagen volgt de rest, zodat de meeste bestelde FairPhones nog in 2013 bij de kopers op de mat liggen.

Het Nederlandse initiatief FairPhone is bedoeld om een smartphones te produceren onder betere arbeidsomstandigheden. Ook worden geen grondstoffen uit conflictgebieden gebruikt en zijn de componenten herbruikbaar. En er is een terugkoopoptie voor als gebruikers van hun telefoon af willen.

De specs lijken op die van een smartphone van een paar jaar geleden: een 4,3 inch scherm (960x540), quad-core chip en 16 GB opslaggeheugen. Hij kost 325 euro.

In mei 2013 hield FairPhone een succesvolle crowdfundcampagne waarbij alvast 5 duizend mensen de telefoon kochten. Dat was het startkapitaal om het project na jaren onderzoek echt te gaan uitvoeren. VOor de tweede lichting hebben zich inmiddels al 13 duizend mensen ingeschreven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van