Tech

Philips-tv's gaan met Android werken

06 januari 2014 16:28 Aangepast: 28 april 2018 10:22

<p><strong>Philips' nieuwe Ambilight-tv's krijgen Android aan boord. Bestaande Philips smart-tv-apps blijven ook werken. </strong></p><p></p>

Tv-fabrikant TP Vision heeft Philips-tv's met Android aangekondigd. In het derde kwartaal van 2014 zijn de eerste Amblight-tv's met Google's besturingssysteem erop te koop. Eerst zijn de high-end modellen aan de beurt, in 2015 moeten de meeste Philips-tv's met Android werken.

Android heeft als voordeel een groot aanbod aan apps en games, die overigens nog niet allemaal geschikt zijn voor gebruik op een groot scherm. De bestaande Philips Smart Tv-apps blijven ook gewoon werken. De Philips-tv’s krijgen quad-core-chips die het spelen van games direct op de tv mogelijk maken. De prijzen van de nieuwe tv's zijn nog niet bekend.

Onlangs voegde Philips aan zijn eigen Smart TV-platform nog cloudapps toe, waarmee je honderden online tv-zenders kan bekijken en foto's en video's uit je Dropbox kan streamen.

Het Smart TV-platform waar Philips en LG samen aan werkten lijkt nu langzaamaan ten onder te gaan. Want LG kiest er nu voor om veel van zijn tv's uit te rusten met het besturingssysteem WebOS, zo werd maandag ook deze week bekend. Dat stimuleert ontwikkelaars natuurlijk niet om voor de smart-tv's van de afgelopen jaren nog apps te bouwen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore