Tech

Deze plaat maakt Roomba-stofzuigers slimmer

24 januari 2014 12:44 Aangepast: 28 april 2018 09:51

<p><strong>Een Eindhovense add-on geeft Roomba-stofzuigers wifi-besturing en maakt ze zelfs een stuk slimmer.</strong></p><p></p>

Handig zijn Roomba-stofzuigers al, met een druk op de knop begint de robot een kamer schoon te maken. Maar dan moet je wel zelf aanwezig zijn om die knop in te drukken. Eindhovense startup Thinking Bits heeft een add-on voor bestaande Roomba's ontwikkeld die de stofzuiger een wifi-verbinding geeft.

De Thinking Cleaner is een plaat met een eigen chip en wifi die je over een Roomba uit de 500- of 600-serie legt. Vervolgens is de stofzuiger met apps voor Android en iOS aan te sturen, waar je als gebruiker ook bent. Handig, maar zelfs als je vergeet de Roomba aan te zetten, kun je het apparaat met de Thinkink Cleaner automatisch laten beginnen wanneer jij de deur uit gaat. Dat werkt met geo-fencing; wanneer de eigenaar de gps-positie van zijn huis verlaat, begint de Roomba met stofzuigen.

Bovendien voegden de makers een nieuwe stand toe: Max. Dan stofzuigt de Roomba met add-on een kamer totdat zijn batterij bijna leeg is, speciaal voor grote ruimtes. De Thinking Clean wordt aangesloten op de SCI-communicatiepoort van de Roomba, in principe werkt de plaat dus ook op de nieuwere 700- en 800-serie van de stofzuiger. De communicatiepoort van die versies zit echter wat weggestopt, Thinking Bits werkt aan een aangepast model van de Thinking Cleaner.

Door de open API kan een Roomba met Thinking Cleaner bovendien worden aangestuurd door een domotica-systeem. Ook kunnen gebruikers push-notificaties ontvangen, bijvoorbeeld als het bakje vol zit. De Thinking Cleaner is vanaf maart voor 99 euro verkrijgbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van