Tech

Startups, cafeïne en rock 'n roll

29 januari 2014 16:00 Aangepast: 28 april 2018 09:51

<p><strong>Bright trekt in bij startup-broedplaats Rockstart van onze eerste uitgever Oscar Kneppers. Een kijkje achter de schermen.</strong></p> <p></p>

De bedrijvigheid die je ervaart bij binnenkomst op Herengracht 182 is aanstekelijk. In de nieuwe ruimte van Rockstart, de zesde verhuizing in drie jaar en wederom naar een groter pand (1600 m2), krioelt het van de startups en twentysomethings. Van de circa 35 jonge bedrijfjes die er zitten doet ongeveer de helft mee of heeft meegedaan aan één van Rockstarts acceleratorprogramma's. Daarin laten starters zich in ruil voor een klein aandelenpakket bijstaan door tientallen mentoren en houden ze korte lijnen met investeerders en investeringsfondsen.

Oprichter Oscar Kneppers, ooit de oorspronkelijke uitgever van Bright en tegenwoordig ook gediplomeerd kundalini-yogaleraar, vliegt rond in het pand als een bij en praat met alles en iedereen. Hij is duidelijk in zijn element.

Op de eerste verdieping is een enorme zaal op maandag nog leeg. Een dag later staat het vol met tweedehands kantoormeubilair en whiteboards. En op woensdag zijn de tien start-ups die meedoen aan de Smart Energy Accelerator al aan het werk. Als je je aan iemand voorstelt, antwoordt diegene meteen met een volleerde elevatorpitch. De Web & Mobile Accelerator gaat in maart weer van start, de derde editie van het programma.

In het statige grachtenpand (uit 1614!) wordt de oude herenkamer gebruikt voor presentaties en bijeenkomsten. De inrichting is niet strak of chique, er hangt geen corporate kunst aan de muur, maar alles doet het. Op maandagen is er een heerlijke Startup Lunch, de openingstijden van het pand zijn ruim, de koffie fairtrade en de wifi snel.

Het pand aan de Herengracht is niet alleen bedoeld voor Rockstart-startups. Er zijn ook enkele jonge Nederlandse bedrijven gevestigd die heel compatibel zijn met de rest, zoals Wappzapp en de makers van de verslavende Human-app. En sinds kort ook de redactie van Bright. Als doorstart-up tussen de startups. Past goed bij elkaar :)

De officiële opening van Rockstart Spaces is op 6 februari.

We hebben de Bright Bloggers Borrel voor het nieuwe jaar, gecaterd door Van Chefs, maar meteen in de balzaal gehouden. Cheers!

Lees ook:

Bright verder als 'doorstartup'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore