Ga naar de inhoud
Tech

Eerste indruk (video): Honeywell Evohome

<p><strong>Evohome meet op meerdere plekken in huis met speciale radiatorknoppen. Waarom dat handig is.</strong></p> <p></p>

Wil je voor elke ruimte in huis individueel de temperatuur kunnen regelen? Liefst met een app waar ook ter wereld: met Honeywell Evohome kan dat. De Toon en de Nest mogen met hun fancy interfaces recent in het nieuws zijn geweest, Honeywells Evohome maakt ze alweer ouderwets. De Toon en Nest zijn verbonden met internet en op afstand te bedienen, maar beide meten ze de temperatuur van je hele huis slechts op 1 plek. Meestal de woonkamer. Als gevolg moet je alle andere vertrekken in het huis mee laten regelen met de woonkamer. Verre van ideaal.

Met de Evohome maak je door simpelweg een radiatorknop te vervangen een nieuwe zone aan, die je los van de thermostaat laat meten en de ketel om warm water kunt laten vragen. Wij lieten Evohome installeren en bekeken of het werkelijk zo makkelijk is:

(bekijk op YouTube)

De conclusie is dus een volmondig 'ja'. Met een beetje hulp van een installateur heb je het systeem in no-time in je huis. Er hoeven geen leidingen gelegd te worden, alles werkt draadloos.

evohome honeywell review

evohome honeywell review

evohome honeywell review

Bovendien vraagt Honeywell geen abonnementskosten én werkt het met alle soorten verwarming: radiatoren, vloerverwarming, stadsverwarming: you name it. Een set met 4 radiatorknoppen, de gateway én de interface kost 695 euro. 100 extra voor installatie.

Onze set-up bestond uit een pre-productiemodel. De Gateway die straks te koop is, wordt bijvoorbeeld wit in plaats van zwart en het systeem praat met een Europese in plaats van een Amerikaanse server.

Lees ook:

Uitpakparty: Eneco-thermostaat Toon

Google koopt maker slimme thermostaat en rookmelder

8 redenen voor Google om Nest te kopen en 1 uitdaging

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl