Tech

Bewegingstracker Human registreert nu meer activiteiten

31 januari 2014 12:57 Aangepast: 28 april 2018 09:51

<p><strong>Human registreert nu al je sportiviteit van een minuut en langer. Doel: minimaal een half uur bewegen per dag.</strong></p><p></p>

De Nederlandse startup Human.co lanceerde een aantal maanden geleden quantified self app Human. Hiermee kunnen gebruikers bijhouden hoe en hoeveel ze per dag bewegen. De app was vooral geschikt om te registreren wat je loopt, rent en fietst. Na 30, 60 en 90 minuten beweging op een dag krijg je een notificatie met badge als beloning. Door deze doelen dagen achtereen te halen, bouw je streaks op. Als je een beetje fanatiek bent, wil je die natuurlijk niet verliezen en loop je misschien toch even een tramhalte verder. Op die manier willen de makers je stimuleren gezonder en fitter te leven.

Inmiddels staat Human v2 in de App Store, een knappe update van de app. Nog steeds telt Human alleen je beweging in minuten in plaats van stappen (zoals Moves dat wel doet). Koffie halen op kantoor zal dus weinig opschieten, behalve als de koffie-automaat verder dan een minuut lopen van je af staat. Human telt nu echter wel beweging op één plaats mee, bijvoorbeeld dansen in de discotheek of trainen op de loopband. Zolang je je smartphone maar bij je draagt.

Daarnaast is de app gerestyled, met een snellere interface. Dankzij een samenwerking met Kuvva is elke dag van de week voorzien van een mooi achtergrondplaatje. Dat maakt terugkijken op hoe je afgelopen week hebt bewogen alleen maar interessanter. Niet geheel onbelangrijk moet de update ook zorgen dat Human een stuk minder van je batterij opslurpt.

Minimaal dertig minuten bewegen per dag is een prima haalbaar streven. Het voelt goed als je daarvoor wordt beloond en dat doet Human. Sinds de release in september registreerde de app al 12 miljoen activiteiten en zijn gebruikers 40 procent actiever geworden. Bewegen wordt een gezonde verslaving.

Download Human voor iPhone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van