Tech

Tweets van deze Nederlandse journalist kosten 99 cent per week

03 februari 2014 11:10 Aangepast: 28 april 2018 09:51

<p><strong>Het lezen van de live tweets uit de rechtszaal door verslaggever Chris Klomp kost voortaan geld. </strong></p><p></p>

Een nieuw journalistiek businessmodel? Wie de rechtbank-tweets van journalist Chris Klomp wil lezen, moet in het vervolg de portemonnee trekken. Voor 99 cent per week (of het equivalent daarvan in bitcoins) kun je Klomps afgeschermde twitter-account @realtwitcourt volgen. Als je niet betaalt, trekt Klomp je toegang tot de tweets weer in.

“De deal is simpel”, legt Klomp uit op zijn website. “Ik reis af naar rechtszaken. Doe daar op Twitter verslag van. Praat met betrokkenen en probeer een compleet beeld te geven van heftige, grappige en bijzondere rechtszaken. Omdat gratis geen optie zou moeten zijn voor een journalist in een tijdperk waar gratis vanzelfsprekend lijkt, vraag ik er een bescheiden bijdrage voor.”

Zondagavond meldde Klomp dat er al 300 belangstellenden zijn voor zijn betaalde twitter-account. “Als die allemaal betalen, begint het ergens op te lijken”, aldus de rechtbankverslaggever. Op het moment van schrijven heeft @realtwitcourt 58 followers.

Voorlopig is het betaald twitteren een experiment. Als er voldoende belangstelling is, overweegt Klomp de abonnementsprijs te verlagen. “Ik denk ongeveer 250 euro per week nodig te hebben”, vertelt Klomp aan De Nieuwe Reporter. Komen er niet genoeg volgers, dan stopt Klomp er weer mee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van