Ga naar de inhoud
Tech

Magisch: met deze duimring bedien je meerdere apparaten

<p><strong>De Fin is de enige duimring die in de buurt komt van 'cool'. Je kan je apparaten er draadloos mee bedienen.</strong></p> <p></p>

Zijn we teveel tijd kwijt met het besturen van apparaten? Volgens Rohildey Nattukallingal, oprichter van startup RHL Vision, wel. Hij vindt het onlogisch dat we nog knopjes moeten indrukken om interactie te forceren. Een subtiele beweging maken zou genoeg moeten zijn. Daarom heeft zijn startup Fin ontwikkeld, een draagbare gadget die dankzij bluetooth met al je apparaten moet communiceren.

Fin is een duimring. Dat is an sich uncool, maar het werkt wél cool. Gebruikers kunnen drie apparaten tegelijk op Fin aansluiten, bijvoorbeeld een smartphone, smart tv of autoradio. Door in je handpalm te swipen en te tikken, zet je het volume harder, typ je berichtjes, neem je een telefoongesprek op, zap je langs zenders. Standaard zijn vijf soorten bewegingen voorgeprogrammeerd, maar in de finale versie kunnen gebruikers via een app eigen gebaren toevoegen.

Om Fin te realiseren is een project op IndieGogo gestart. Nattukallingal hoopt 100 duizend dollar op te halen. De teller staat momenteel op 17 duizend, met nog twintig dagen te gaan. Je kunt een Fin claimen voor omgerekend 103 euro. Als 'early bird' betaal je 89 euro. Je hebt de keuze uit vijf kleuren en vanaf juli worden de eerste exemplaren verscheept. Dan is het alleen nog hopen of ie om je duim past.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl