Tech

Curieus: echt monument ter ere van online veldslag

10 februari 2014 16:17 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>De spelers van de game met de grootste online veldslag in de historie worden met een monument in IJsland geëerd.</strong></p><p></p>

In scifi-MMO Eve Online werd twee weken geleden de grootste veldslag ooit in de geschiedenis van de game en misschien wel alle mmo's gehouden. Omdat de valuta in Eve Online een wisselkoers met echt geld heeft weten we ook dat de strijd die ondertussen bekend staat als Bloodbath of B-R5RB zo'n 150.000 euro in schade heeft opgeleverd. De digitale ruimteschepen waar dat geld in geïnvesteerd was zijn voor altijd verloren, maar de spelers blijven niet met lege handen achter.

In de haven van het IJslandse Reykjavik, de geboortestad van Eve Online, komt een monument ter ere van het 10-jarig bestaan van de game. 'Worlds Within a World' heet het monument dat zal bestaan uit drie elementen van bijna vijf meter hoog. Een vorm van aluminium aan de ene kant wordt gegraveerd met een quote uit de game. Een granieten vorm aan de andere kant wordt gegraveerd met de namen de hoofdkarakters van alle spelers van Eve Online. Zowel de namen van gloednieuwe spelers als die reeds gestorven karakters komen op het monument.

Tussen die twee gegraveerde vormen komt een strakke, glanzende vorm die beide zijden weerspiegelt. Onder het monument wordt een tijdcapsule begraven, een laptop met video's, berichten en wensen van zowel spelers als ontwikkelaars. Wanneer Worlds Within a World op 30 april wordt onthuld, kunnen spelers hun naam via een webapp terugvinden. Het monument is bedoeld als een eerbetoon van de makers aan de spelers."We willen zo goed als we kunnen dezelfde schoonheid reflecteren als dat jullie ons hebben getoond", zegt ceo Hilmar Veigar Pétursson van ontwikkelaar CCP over het opvallende monument.

Lees meer over Bloodbath of B-R5RB

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van