Tech

Ook uit de 3d-printer: zonnebrillen met designmonturen

11 februari 2014 13:08 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>Maak je eigen zonnebril: de Hatch Sunglasses ontworpen door Michiel Cornelissen kan je uit een 3d-printer laten rollen.</strong></p>&#13; <p></p>

Een reminder in deze grijze februarimaand dat er ooit weer dagen komen dat je met zonnebril op de deur uit gaat: de Hatch-zonnebrillen met 3d-geprinte monturen, ontworpen door Michiel Cornelissen. De lichtgewicht brillen zijn te bestellen in verschillende kleuren en er is bij Eyewear Kit keuze uit meerdere soorten 'snap-in' glazen.

Eyewear Kit is een nieuw platform dat ontwerpers zelf brillen laat creëren door CAD​​-bestanden te uploaden, waarmee via 3d-printen monturen zijn te produceren. "Eyewear Kit vroeg me om hun eerste collectie te ontwerpen en Hatch is het eerste montuur dat we introduceren. Het is gemaakt met een lichtgewicht rasterstructuur en 3d-geprinte scharnieren, die geen assemblage nodig hebben", schrijft Cornelissen per e-mail.

De Hatch-monturen kosten vanaf 58 euro, te koop bij 3d-printshops Shapeways of Sculpteo. En de bijbehorende glazen - voor zonnebril, leesbril of gewone brillen - koop je vervolgens bij Eyewear Kit.

hatch eyewear kit 3d sunglasses zonnebrillen

hatch eyewear kit 3d sunglasses zonnebrillen

hatch eyewear kit 3d sunglasses zonnebrillen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van