Tech

Zuckerberg sust angst: 'WhatsApp blijft precies hetzelfde'

24 februari 2014 19:35 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>Mark Zuckerberg belooft dat er niets zal veranderen aan WhatsApp. De chatdienst slaat berichten en foto's niet op.</strong></p><p></p>

De manier waarop WhatsApp omgaat met data van gebruikers zal niet veranderen. Dat zei Facebook-ceo Mark Zuckerberg maandagavond tijdens een telecomcongres in Barcelona. Volgens Zuckerberg is het de bedoeling dat WhatsApp 'precies hetzelfde blijft'. Facebook zal geen advertenties toevoegen of informatie en foto's gebruiken.

Volgens Zuckerberg slaat WhatsApp de berichten en foto's die gebruikers elkaar sturen niet eens op (nadat ze bij de ontvanger zijn aangekomen). Ook dat zal niet veranderen. "WhatsApp bewaart foto's niet", aldus de Facebook-oprichter. "Dat is wat mensen willen en het zou stom zou om daar iets aan te veranderen."

Autonoom

Zuckerberg zegt dat WhatsApp autonoom kan blijven opereren binnen Facebook. Hetzelfde geldt al een paar jaar voor fotodienst Instagram. Het WhatsApp-team mag wel gebruikmaken van de technische infrastructuur en de expertise van de medewerkers van Facebook. Hij ziet de overname van de chatapp met 465 miljoen actieve gebruikers als een 'goede gok'. "WhatsApp is op zichzelf meer dan 19 miljard dollar waard. En wat we samen kunnen doen is ook van strategische waarde."

Privacyzorgen Nederlandse gebruikers

Uit een onderzoek door consumentenprogramma Radar bleek maandag dat ruim de helft van de Nederlandse gebruikers van WhatsApp zich vanwege de Facebook-overname zorgen maakt over zijn persoonlijke gegevens. Ruim een kwart van de 52 duizend ondervraagden zegt te overwegen over te stappen op een andere chatapp. Acht procent is al overgestapt. De belangrijkste reden voor hun vertrek is dat ze hun gegevens niet willen delen met Facebook.

Lees ook ons interview met de Nederlanders die in 2010 WhatsApp wilden overnemen

Hoe de Russische app Telegram profiteert van de onrust na de WhatsApp-overname

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van