Tech

Is deze armband Samsungs beste 'wearable' tot nu toe?

24 februari 2014 20:21 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>De armband Gear Fit heeft een gebogen touchscreen en een hartslagmeter en lijkt prettiger dan een smartwatch.</strong></p><p></p>

Samsung komt naast zijn twee Gear 2-smartwatches ook nog met een armband gericht op het bijhouden van sportprestaties. De Gear Fit heeft een gebogen amoled-touchscreen, waarop ook notificaties van smartphones zijn te lezen. Hij is dus deels ook als smartwatch te gebruiken. Het schermpje is 1,84 inch groot en heeft een 432x128 resolutie, vrij goed voor zo'n armband.

Hartslag

De armband kan je hartslag weergeven en syncen met Samsungs S Health-app. De Gear Fit telt je stappen en kan tijdens het sporten motiverende boodschappen tonen. Anders dan de Gear 2 heeft de Gear Fit geen camera, microfoon of speaker ingebouwd. Hij is waterdicht tot 1 meter.

Comfortabel

Volgens The Verge is hij comfortabeler om de pols dan Samsungs Gear-smartwatches, gewoon omdat hij een stuk lichter en smaller is. De Gear Fit komt beschikbaar in versies met verschillende polsbanden in zwart, bruin en oranje. De accuduur is volgens Samsung 3 tot 4 dagen.

gear fit samsung

De Gear Fit is in april te koop en krijgt veel concurrenten. Onder mer Sony, LG en Huawe lanceren de komende tijd eigen slimme armbanden die als fitnesstrackers werken. Met zijn kleurenscherm zal de accuduur bij de Gear Fit wel wat kleiner zijn dan bij de meeste rivalen. De adviesprijs is 199 euro. Dat is even duur als Samsungs goedkoopste nieuwe smartwatch, de Gear 2 Neo.

Samsung kondigde tegelijkertijd ook de Galaxy S5 aan

samsung gear fit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van