Tech

Deze app waarschuwt als je te veel koffie drinkt

06 maart 2014 19:09 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>De app 'UP Coffee' laat zien wat alle cafeïne doet met je nachtrust.</strong></p>

Quantified self, een woord dat we steeds vaker horen. Het slaat op apps het Nederlandse Foodzy en Human, op apparaatjes als Wello en fitnessarmbanden als Fitbit Flex en Jawbone UP. De makers van die armbandjes lieten je al nauwgezet bijhouden wat en hoeveel je eet, en hoe dat in verhouding staat met je beweegpatroon. Hoewel je slaappatroon door die armbanden ook wordt bijgehouden, werd je dieet en dan vooral je cafeïne-inname niet naast je nachtrust gelegd.

Jawbone lanceerde vandaag UP Coffee, een app waarmee je makkelijk kan bijhouden hoeveel cafeïne je binnenkrijgt, en wat dat met je alertheid en slaapritme doet. De strakke app is zowel met als zonder Jawbone UP te gebruiken. De app vraagt naar je geslacht, lengte en gewicht en wil bovendien weten hoe laat je meestal naar bed gaat.

Slapen na vier espresso

Vervolgens is het aan jou: pak de app erbij iedere keer dat je koffie, thee, cola of andere dingen met veel cafeïne eet of drinkt. UP Coffee vertelt je dan niet alleen hoeveel cafeïne je binnenkrijgt, maar ook wanneer het niveau laag genoeg is voor een goede nachtrust. Voer in dat je na je avondeten nog een paar espresso's wegtikt, dan schiet de tijd waarop je volgens de app 'slaapklaar' bent met een paar uur vooruit.

Hoofdscherm van de app laat steeds je huidige cafeïneniveau zien, dat slinkt als je een tijdje niets genomen hebt. Dat kun je gedetailleerder terugzien als grafiek. De app spoort je aan niet over je max heen te gaan, en tegen het eind van de dag af te bouwen. Voor mensen met een Jawbone UP combineert UP Coffee de informatie van je cafeïne-inname met je slaapgedrag.

Download UP Coffee voor iPhone (gratis)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van