Tech

Deze iPhone-case checkt of je ziek bent

06 maart 2014 13:00 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>De iPhone-case Wello meet je temperatuur, ademhaling, hartslag en bloeddruk. Maar is ie betrouwbaar?</strong></p><p></p>

De iPhone-case Wello meet met ingebouwde sensoren allerlei zaken over je gezondheid: temperatuur, hartslag, bloeddruk, bloedzuurstof en met een extra blaastuitje zelfs je longfunctie. Om te meten moet je de iPhone horizontaal houden, met je vingers op de sensoren. De gegevens gaan via Bluetooth naar de iPhone-app.

Precies of niet?

Grote vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar de metingen van de Wello zijn. Dat valt op dit moment nog niet te zeggen. Engadget zegt de case al in handen te hebben gehad, maar meldt niks over de nauwkeurigheid van de data, behalve dan dat er binnen een paar seconden resultaten zijn te zien. De Wello is al te pre-orderen voor 149 dollar.

De makers zeggen dat de case later dit jaar beschikbaar komt in 35 landen voor de adviesprijs van 199 dollar. Maar de Amerikaanse toezichthouder FDA moet het apparaat nog wel eerst goedkeuren. Dat zal alleen gebeuren als de Wello betrouwbaar genoeg werkt.

Android

Wello ondersteunt voorlopig alleen de iPhone 4S/5/5S. Android-gebruikers moeten dus geduld hebben. Ontwikkelaars van Android-cases kunnen de technologie van de startup kopen om het in eigen producten in te bouwen. De benodigde onderdelen zouden niet meer ruimte innemen dan een visitekaartje.

De Wello-app moet ook data van andere fitnesstrackers kunnen synchroniseren. Voorlopig is er alleen ondersteuning voor de Fitbit.

Er is al een concurrent

We schreven eerder over een vergelijkbaar apparaatje, de Scanadu Scout, een persoonlijke 'tricorder', die ook later dit jaar op de markt komt. De Scout moet je tegen je slaap aan houden. Hij meet ongeveer dezelfde zaken als de Wello, plus een belangrijke extra: 'emotionele stress'.

De Scout stond ook in ons lijstje met 10 gadgets waar we in 2014 naar uitkijken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van