Tech

Korte docu: dit zijn de mensen die naar Mars willen

07 maart 2014 13:27 Aangepast: 28 april 2018 09:20

<p><strong>In 2023 stuurt Mars One de eerste mensen naar Mars. Een eerste blik op een paar mensen die dat willen.</strong></p><p></p>

Het blijft een van de meest opvallende plannen voor een realityserie: mensen per paar naar Mars sturen om ze daar een kolonie te laten vormen. Het Nederlandse Mars One wil in 2023 de eerste twee mensen naar de rode planeet sturen, terugkeren is geen optie.

Het technische aspect is natuurlijk ontzettend uitdagend, maar het draait uiteindelijk om die paar uitverkorenen die in volle overtuiging de aarde achterlaten om er nooit meer terug te keren. In eerste instantie meldden ruim tweehonderdduizend mensen zich aan voor Mars One, dat aantal is inmiddels teruggebracht tot 1058 mensen. Documentairemakers Skylar Nielsen en Doug Fabrizio volgden vijf van de mensen die bereid zijn deze wereld voor altijd te verlaten.

De aarde zat

Een bijzondere korte docu, waarin je heel uiteenlopende mensen ziet, met heel uiteenlopende redenen om mee te willen. Sommigen zijn vooral benieuwd naar het leven op Mars, anderen zijn het leven hier overwegend zat en zien in Mars One dé kans om het gros de opdringerige mensheid achter zich te laten. Hoewel de organisatie van Mars One niet achter de docu zit, wordt direct duidelijk wat voor verhalen we kunnen verwachten in aanloop naar die eerste lancering, binnen tien jaar.

Mars One selecteert twee Nederlanders voor Marsmissie

Mars One-voorman Bas Lansdorp over zijn plannen

Bekijk op Vimeo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van