Tech

Nederlandse 'oplaadtafel' is een hit op designblogs

13 maart 2014 16:00 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>De Current Table laadt je telefoon op met een speciaal soort zonnepaneel als tafelblad.</strong></p><p></p>

De Current Table van de Nederlandse designer Marjan van Aubel heeft een glazen blad die energie uit licht haalt, om zo apparaten op te laden. Het is geen gewone zonnecel, maar een 'dye synthesized' paneel. Die heeft al voldoende aan een klein beetje licht. Direct zonlicht zoals bij gewone zonnecellen is niet vereist. Via een gewone usb-poort in de rand van de tafel zijn apparaten aan te sluiten.

Museumstuk

De Current Table is al een paar weken te zien in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, tijdens een expo waarvan ook het prototype van Phonebloks onderdeel uitmaakt. Maar de afgelopen dagen scoorde de in Londen wonende Van Aubel er de aandacht van grote internationale blogs mee. Onder meer Gizmodo, Dezeen, Designboom en PSFK schreven over de tafel. Netjes!

current table marjan van aubel

Het is niet de eerste keer dat Van Aubel iets ontwerpt met zonne-energie. In 2012 schreven we al over haar servies met zonnecellen. Vorig jaar kwam ze met de The Well Proven Chair van een nieuw soort geschuimd hout.

De Current Table wordt binnenkort ook geshowd tijdens een expo in Milaan. Of de tafel echt in productie zal gaan, is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van