Tech

Android Wear: Google wil dat je praat tegen je smartwatch

18 maart 2014 18:13 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Android Wear is Google's nieuwe Android-versie voor smartwatches, met onder meer spraakcommando's.</strong></p><p></p>

Bekijk foto's van de eerste Motorola-smartwatch met de nieuwe Android Wear-interface

Onder meer Samsung, LG, HTC, Asus en Motorola komen met horloges met het nieuwe Android Wear. Google onthulde dinsdag deze lichtgewicht variant van Android bedoeld voor smartwatches. Het systeem is geoptimaliseerd om op horloges te werken. Google geeft later deze week een 'preview-ontwikkelpakket' vrij.

Google Now en spraak

Android Wear heeft een speciale versie van Google Now die berichten en herinneringen op het horlogescherm toont. Je kan 'Ok Google' tegen je smartwatch zeggen, waarna je commando's kan inspreken of een vraag kan stellen. Ook alle notificaties van een Android-smartphone zijn weer te geven op horloges met het systeem.

Uiteraard kan Android Wear gegevens over je snelheid, afstand en tijd bij het sporten bijhouden, een veelgebruikte toepassing van dit soort 'wearables'. Ook krijg je op je pols toegang tot je agenda, weer of navigatie-instructies.

In onderstaande video van Google zijn simulaties van een Motorola-smartwatch met rond scherm en een LG-horloge met vierkant scherm te zien. Het gaat om de Moto 360 en de LG G Watch die beiden deze zomer op de markt komen.

(bekijk op YouTube)

Bekijk foto's van de eerste Motorola-smartwatch met de nieuwe Android Wear-interface

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van