Tech

Foto's: eerste ronde smartwatch met Android Wear

18 maart 2014 23:56 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Smartwatches hoeven niet rechthoekig te zijn, bewijst Motorola's Moto360, een rond horloge met de Android Wear-interface.</strong></p><p></p>

Lees ook: Android Wear: Google wil dat je tegen je smartwatch praat

Voor wie niet van vierkante en rechthoekige horloges met schermpjes houdt, is de komst van de nieuwe Android-versie Android Wear goed nieuws. De interface van het smartwatchsysteem is prima te gebruiken op ronde schermpjes. Dat maakt een meer traditioneel horlogedesign mogelijk, blijkt uit de eerste beelden die dinsdag werden verspreid van Motorola's nieuwe Moto360-smartwatch. Dat toestel is tijdens Motorola's Google-tijd ontwikkeld, al wordt de fabrikant nu overgenomen door het Chinese Lenovo.

Een cirkel met twee helften

De interface is simpel gehouden. Er wordt veel gewerkt met Google Now-notificaties, voor onder meer agenda-items, weerbericht, navigatie-instructies, en sportscores. Als je berichten ontvangt zie je in de bovenste helft een plaatje van de verzender en daaronder het bericht. Dat is een terugkerende interface in Android Wear: belangrijke informatie staat in het onderste deel van het schermpje, contextuele informatie staat er boven.

Android Wear: Google wil dat je tegen je smartwatch praat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van