Tech

Waarom die Moto 360-smartwatch wél rond is

20 maart 2014 15:41 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>De Moto 360 is de meest in het oog springende smartwatch tot nu toe, maar waarom is 'ie rond?</strong></p>

Android Wear kwam afgelopen dinsdag als een verrassing, zonder bombarie kondigde Google plots zijn speciale Android-versie voor wearables aan. In één van de twee previewfilmpjes was de Moto 360 met rond scherm zo mogelijk een nog grotere verrassing. Waar smartwatches tot nu toe steeds hoekig, lomp en onpersoonlijk waren, komt het horloge van Motorola vriendelijk en vertrouwd over.

"Elke keer als we er een maakten, hoe tof we ook dachten dat die was, als 'ie verkant is heeft iedereen toch zoiets van 'ehhh'", zegt Motorola's hoofdontwerper Jim Wicks tegen The Verge. Anderhalf jaar werkt hij al met zijn team aan een smartwatch, ze begonnen nog voordat ze van Android Wear af wisten.

Vierkant

Na zelf ook een boel vierkante exemplaren te hebben gemaakt, besloot Motorola datgene na te doen wat ze wilden vervangen: dat ronde horloge dat we al tientallen jaren om onze pols dragen. Het resultaat is simpel, en iedereen die 't vraag zegt volgens Wicks "yep, dat is een horloge".


De Moto 360 toont de tijd, tenzij er iets belangrijkers is

Het is dan ook de bedoeling dat de Moto 360 iedereen gaat aanspreken, niet alleen de nerds of early adopters. "Het komt in bekend vaarwater op een manier waarbij je iets wat je nu hebt of al eerder opgaf, nu met dit apparaat vervangt", aldus Wicks. Met andere woorden: de Moto 360 is nog steeds een horloge, qua uiterlijk, qua emotie en ook wat gebruik betreft.

Plannen

"Als je met mensen uit de horlogemarkt spreekt, zeggen ze dat mensen horloges dragen als juweel of mode-item", zegt Wicks. "Ze gebruiken 'm niet om te tijd te lezen, ze kijken op hun horloge om te zien wat eraan komt, hoeveel tijd ze nog over hebben." Dat is volgens Wicks wat Android Wear ook doet: "vooruit plannen, jou laten weten wat er gaat gebeuren zodat je het zelf niet hoeft te doen."

"Ons doel is dat wanneer ik hier zit en ik mijn horloge optil en ernaar kijk, ik de tijd zie", aldus Wicks. "Tenzij er iets belangrijkers is dat ik moet zien." En zo kijken we straks nog steeds op ons horloge, met grofweg dezelfde bedoeling als vijftig jaar geleden.

Android Wear: Google wil dat je tegen je smartwatch praat

Bekijk meer foto's van de ronde Moto 360

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van