Tech

Koffie zetten alsof je een experiment doet

24 maart 2014 14:40 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Met de Caffé Sotto wordt koffie zetten zo speciaal als een scheikundeproef. Bedacht door oud-volleyballer Mike van de Goor.</strong></p><p></p>

Gebeurt niet vaak dat we een mail krijgen van een winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen. Vrijdag mailde Mike van de Goor ons het persbericht van zijn nieuwe koffie-apparaat: Caffe Sotto. Een opvallend product met een houten plaat, waar een metalen boiler en een glazen kan boven hangen. Volgens van de Goor is de koffie-apparaat afgelopen week gepresenteerd op een horecabeurs in Antwerpen.

Kijken naar je koffie

Dit is duidelijk een apparaat voor de echte koffiegeeks. Het vergt wat moeite: draaien aan kraantjes, aansteken van een vlammetje, etcetera. Je ziet op een metertje de temperatuur. Het lijkt wel alsof je bezig bent met een experiment in een laboratorium. Van de Goor omschrijft het als een 'samenspel van Italiaanse componenten, mooie materialen, Nederlands vakmanschap en een inspirerende zetmethode. Grotendeels met de hand vervaardigd en gebruikmakend van eenvoudige natuurwetten'.

Caffee Sotto kost vanaf 795 euro. Er is keuze uit verschillende soorten hout en opties voor geborsteld mat of gepolijst hoogglans metaal. Hieronder een filmpje van hoe hij werkt:

bekijk op Vimeo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van