Tech

Wat heb jij nou op je hoofd? Een snorkel over je hele gezicht

21 maart 2014 15:51 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Duikbril Easybreath beslaat je hele gezicht en laat je vrij ademen. Binnenkort bij Decathlon voor een paar tientjes. </strong></p><p></p>

Het is lente! Wie gisteren (vandaag niet, zucht) al dacht aan stranddagen met snorkeltripjes, krijgt het een stuk gemakkelijker. Dit snorkelmasker past over je neus en mond, zodat je vrij kunt ademen. Easybreath heet de duikbril van Tribord.

De duikbril is zo groot dat hij over je gehele gezicht past. Het snorkelmasker knijpt zo niet je neus af, wat ongemakkelijk en soms een beetje angstig is. De snorkel zelf midden midden boven je gezicht, in plaats van naast je hoofd.

40 euro

De bril zal net geen 40 euro gaan kosten, en dat is niet duur. Producent Tribord is namelijk het watersportonderdeel van Decathlon, de goedkope Franse sportgigant die ook de merken Quecha (bergsport), Wed’ze (wintersport), B-Twin (fietsen), Artengo (raketsport), Domyos (fitness) en Kalenji (hardlopen) draagt. Easybreath won onlangs de publieksprijs bij de Oxylane Innovation Award en bleef de mountainproof smartphone Quechaphone 5 voor.

Sport-innovaties

Decathlon brengt steeds innovaties op de markt. In de wintersportschappen zag je diverse variaties op skies, zoals de gevaarlijk uitziende mini-snowboardjes Runslide, waarvan je er onder elke voet 1 bindt maar wel zijwaarts glijdt. Voor zeilers is er een bodywarmer die tevens zwemvest is. Fietsje Klick van Oxelo ziet er ook kek uit. Ook voor de zomer is er meer geëxperimenteer, zoals de Ublo-onderwaterkijker voor kinderen en het opblaasbare surfbord Splizer. Wie vindt er nog een sportieve ontdekking die aan onze aandacht ontglipt is?

(bekijk op Youtube)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van