Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Op straat plaatjes draaien met deze dj-tafel op zonne-energie

01 april 2014 14:07 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Dj'en op straat is leuker dan op je zolderkamer. Zeker met dit weer. Het kan met deze 'open-air' dj-tafel.</strong></p><p></p>

Op het pleintje staat een grijze stellage die nog het meest op een landingsvaartuig uit de ruimtevaart lijkt. Wie dichterbij komt, ziet dat Fono een dj-tafel is. Je koppelt je smartphone aan de tafel en kan op de draaitafel je eigen muziek mixen.

Op de vier wijduitstaande poten kunnen je vrienden zitten of hangen terwijl ze naar jouw mix luisteren. Het competitie-element ligt voor de hand. Maakt Fono een variant op Karaoke?

Rob Tuitert van speeltoestelmaker Yalp vertelt: “De Fono is een uniek product dat inspeelt op trends onder jongeren. De DJ-tafel biedt de jeugd een kans om creatief met muziek bezig te zijn. Ze hoeven geen cursus gevolgd te hebben of een draaitafel te kopen, maar kunnen gewoon met hun eigen telefoon DJ-en in de openbare ruimte."

DJ-tafel Fono werkt op zonne-energie. Alle elektronica is weggewerkt in de strak vormgegeven betonvorm. Het speeltoestel 2.0 heeft een dak, zodat je ook met regen je mobieltje gewoon op de tafel kan leggen.

Fono won een Red Dot Design award vanwege het functionele ontwerp en de robuuste vormgeving. Het oorspronkelijke ontwerp en idee komen van Rob Tuitert en Thomas Hartong, industrieel ontwerpers van de TU Delft, beiden werkzaam bij Yalp.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore