Tech

Kleuters in tranen: geen iPad, maar aaiPet op 1 april

01 april 2014 20:32 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Een juf in Heerhugowaard beloofde haar hele kleuterklas een gratis iPad. Haar "haha, 1 april!" viel niet zo goed...</strong></p><p></p>

Op de valreep nog een échte 1 april-grap. Niet weer een flauw persbericht, maar een hele gemene rond gratis iPads voor een klas kleuters. Echte 1 april-grappen zijn een beetje vals. De ander moet wel denken dat het echt is en een beetje beteuterd zijn als hij er achter komt dat hij erin is getuind. Maar kan je zoiets maken bij jonge kinderen? In Heerhugowaard dacht een juf op een basisschool van wel.

Dichtbij.nl schrijft dat basisschool De Vlindertuin kinderen en ouders van groep 1 vorige week een gratis iPad had beloofd. Want de school zou in de prijzen zijn gevallen. Sommige ouders zouden wel vermoedens hebben gehad vanwege de verdachte datum, maar de school hield vol: er zouden gratis iPads komen. Kinderen (en ouders) in andere klassen werden al jaloers.

Bij aankomst op school vandaag was de klas afgeplakt met Apple-posters en lagen er op de tafel tasjes van een Apple-winkel. De kinderen waren al door het dolle heen. Totdat ze de tasjes openmaakten: er zat een gewatteerde pet in, met opschrift "aai-Pet".

De grap die de juf had bedacht was dat de jongste kinderen vervolgens langs de klassen zouden gaan en '1 april' zouden roepen. De kids barsten in tranen uit (en niet van het lachen). Ze waren overstuur dat ze geen iPad kregen.

Ook de ouders waren boos: "Er zijn morele grenzen die deze basisschool overschreden heeft." Tja, die ouders hoopten vast ook op die gratis iPad. Toch zaten er belangrijke lessen in voor de kinderen: vertrouw niemand, je krijgt niet altijd wat je wilt én mijn ouders trappen in 1 aprilgrappen. De basisschool bevestigde het gebeuren, maar doet er verder maar het zwijgen toe.

foto: deze oranje aaiPet is te koop (9,95 euro)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van