Tech

Zit-en-staan-bureau is een dikke hit

04 april 2014 17:05 Aangepast: 28 april 2018 08:49

<p><strong>Binnen twee dagen heeft de bedenker van StandDesk, een verstelbaar bureau, al 230.000 dollar opgehaald. </strong></p><p></p>

Hoewel er enorm veel Kickstarter-projecten floppen, zijn sommigen gewoon een regelrecht succes. Tot die laatste groep behoort StandDesk, een elektrisch bureau dat in hoogte verstelbaar is waardoor gebruikers zowel zittend als staand kunnen werken.

In de twee dagen dat het Kickstarter-project live is, hebben inmiddels ruim 600 backers een bedrag van 230.000 dollar opgehaald. En dat groeit elke dag, want het project loopt nog een kleine anderhalve maand. In die periode hebben geïnteresseerden nog de mogelijkheid om een StandDesk aan te schaffen.

Hoog genoeg om aan te staan

StandDesk is een simpel bureau dat 125 centimeter breed en 60 centimeter diep is. Het bureau is voorzien van een elektrische motor waarmee het bureaublad kan worden ingesteld tot minimaal 71 centimeter en maximaal 114 centimeter hoog. Hierdoor is StandDesk dus hoog genoeg om staand aan te werken. De bediening van de elektrische motor gaat via twee drukknoppen. Het duurdere model heeft ook nog een geheugenoptie, waarbij de gebruiker vooraf ingestelde hoogtes met een druk op de knop kan laden.

Paar minuten

"We hebben de elektrische motor wel 10.000 keer getest met een maximale belasting van 100 kilogram, en met perfecte resultaten", aldus Steven Ye, de bedenker van StandDesk. Het bureau wordt als een bouwpakket geleverd. Volgens Ye kost het maar een paar minuten om het bouwpakket om te toveren tot een werkende StandDesk. Het bureau heeft logischerwijs wel elektriciteit nodig om te werken. Ook is er geen balk tussen de twee poten te vinden, waardoor je de benen onder het bureau lekker kunt strekken.

Bak voor stekkers en kabels

Een toffe eigenschap van de StandDesk is dat er een speciale bak aan de onderzijde is om alle kabels en stekkerdozen in kwijt te kunnen. Aan de bovenkant zijn twee ronde ingangen te vinden, handig voor kabels om al je devices op te laden. Het frame van de StandDesk komt beschikbaar in het matzwart of glimmend grijs, en een derde kleur wordt gekozen door de backers. Verder kun je kiezen tussen een normaal of uitgebreid controlepaneel om de hoogte in te stellen en een wit, zwart of bamboo-bureaublad.

De StandDesk heeft een Kickstarter-prijskaartje van 399 dollar. De verwachte verzendkosten naar Nederland bedragen zo'n 60 tot 99 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs van de StandDesk wordt 499 als het bureau ook daadwerkelijk in de verkoop gaat. Als het productieproces volgens plan gaan, zit of sta je vanaf september achter de StandDesk.


In de Bright Store verkopen we de BlueLounge StudioDesk voor wie zijn kabels, stekkers en meer uit het zicht wil hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van