Tech

Nederlandse tieners houden World Hackathon Day

23 april 2014 16:11 Aangepast: 28 april 2018 08:18

<p><strong>Jongeren over de hele wereld werken in 24 uur een prototype uit tijdens World Hackathon Day volgende week.</strong></p><p></p>

Samenwerken aan iets tofs - een app, mini site, video, infographic of social campagne - en tegelijkertijd in het oog springen bij startups, investeerders en multinationals: een mooie kans. Jesse van Doren (17) en Araik Gingnagel (13) hebben de eerste World Hackathon Day in de steigers staan. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar van over heel de wereld kunnen daar aan meedoen, als er maar genoeg deelnemers zijn in je stad.

Amsterdam en nog 6 steden

Tot dusver doen Amsterdam, Tel Aviv, Mumbai, Istanbul, Londen, Pennsylvania en Barcelona mee. En dat aantal gaat wellicht nog groeien voor de grote dag, 2 mei 2014. De twee jongens hebben een paar grote bedrijven bereid gevonden om te sponsoren, zoals Google en Unilever. *bliep, een app waarmee je prepaid voor 50 cent per dag kunt bellen, sms'en en internetten op je smartphone, stelt hun HQ in Amsterdam ter beschikking voor de Hackathon.

Jesse: "Vaak hoor ik dat multinationals problemen hebben met werken met internationale teams op verschillende locaties. Wij willen aantonen dat de jongeren goed kunnen samenwerken, elkaar kunnen inspireren en zo geweldige resultaten kunnen behalen." De jonge organisatoren willen jeugdig talent een kans geven om op te vallen én ze maken daarnaast ook kans op mooie prijzen.

'Leerzamer dan 10 boeken lezen'

Ook hebben ze een paar bekende techies aan hun zijde, die hun stamp of approval geven aan de World Hackathon Day. Zo zegt Boris Veldhuijzen van Zanten (The Next Web): "Meedoen aan een Hackathon is leerzamer dan 10 boeken lezen of naar 20 lezingen gaan. Je ervaart zelf wat het is om iets te creëren en dat is verreweg de beste manier om kennis te maken met programmeren en innoveren." En ook Alexander Klöpping (Blendle) juicht ze toe: "Prachtig initiatief! Het is bijzonder wat jongeren van nu voor ondernemerschap tonen en wat ze allemaal kunnen bereiken."

Aanmelden voor de World Hackathon Day kan via de Facebook-eventpagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van