Ga naar de inhoud
Tech

Met deze ring bestuur je je tv, lampen of Glass

<p><strong>Bluetooth-ring Nod laat je zwaaiend en gebarend tal van apparaten in huis bedienen. Van Hue-lampen tot smart-tv's.</strong></p><p></p>

Met handbewegingen je tv, thermostaat, computer, lampen, en wat al niet meer, bedienen? Dat kan met de Nod, een Bluetooth-ring met sensoren. Je doet hem om je wijsvinger en vervolgens werkt hij als een soort universele afstandsbediening of bestuurt hij de muisaanwijziger op je computer of smart-tv.

Ook scrollen en klikken

De Nod heeft ook een klein touchpaneeltje, plus twee knopjes, zodat je met je duim kan scrollen en klikken. Handig tijdens het geven van presentaties? De ring is waterproof en heeft een 9-assen accelerometer. Er komen 12 verschillende groottes. Hij kost 149 dollar (110 euro) en is vanaf nu te pre-orderen.

Van Hue tot Google Glass

De Nod heeft een 32.000 dpi nauwkeurigheid, wat volgens de makers goed genoeg zou zijn voor het spelen van games. De Nod zou ook te gebruiken zijn als een extra beveiligingslaag bij het unlocken van je telefoon of het inloggen op je computer. De ring herkent bewegingen met 1, 2 of 3 vingers, waaronder swipen en ronddraaien. Het lijkt wel alsof je die Leap Motion van vorig jaar om je vinger hebt.

Nod ondersteunt straks Macs, pc's, Android- en iOS-apparaten, LG-tv's van 2012 en later, Google Glass, Nest, Hue, WeMo, GoPro, Roku en meer. Niet slecht. Bekijk ook de eerste hands-on video's met het prototype bij BBC en Cnet.

Concurrentie

De Nod is niet de enige 'hightech ring' voor gebarenbediening. Onlangs haalden de makers van de vergelijkbare Fin, een duimring met sensoren, al 200.000 dollar aan crowdfunding op. De Nod is voor de verandering geen project op Kickstarter of Indiegogo. Maar hij is ook nog niet op korte termijn beschikbaar. De Nod verschijnt dit najaar.

bekijk op YouTube

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl