Tech

Amazon kiest middenweg bij design eigen smartphone

01 mei 2014 17:50 Aangepast: 28 april 2018 08:18

<p><strong>Amazons eerste smartphone krijgt een weinig spannend ontwerp, blijkt uit de eerste uitgelekte render.</strong></p><p></p>

Dat Amazon later dit jaar in de VS met zijn eerste smartphone komt, is al een tijdje bekend. Hij zou als noviteit een 3d-scherm krijgen en ondersteuning voor gebarenbediening. Maar hoe de 'Kindle Phone' eruit gaat zien, dat wisten we nog niet. Totdat BGR vandaag de eerste fotorender van het toestel online zette. Deze afbeelding zouden Amazon-ontwerpers intern hebben gebruikt voor het definitieve design van de smartphone.

Net zo spannend

Het uiterlijk van het toestel wijkt nauwelijks af van wat er momenteel aan smartphones op de markt is. Hij heeft een gepolijste, afgeschuinde bezel en de achterkant lijkt van glas. De vorm van de homeknop lijkt op die uit de Galaxy S5. Verder is het een soort mix tussen de iPhone en de HTC One. Geen gewaagde keuzes. Al met al net zo spannend als de tweede helft van de bekerfinale PEC Zwolle - Ajax ;)

De specs volgens BGR: een 4,7 inch 720p-scherm, quadcore-chip, 2GB RAM en natuurlijk Amazons aangepaste Android-versie. Het meest bijzondere blijft dus dat brilloze 3D- schermpje, dat werkt met 4 infraroodcameraatjes in de hoeken. Het toestel zou in het derde kwartaal op de Amerikaanse markt komen.

Waarom komt Amazon met een eigen smartphone?

Amazon heeft ook al eigen tablets, e-readers en binnenkort ook een settopbox met gamepad. Waarom? De webwinkel wil verdienen aan de verkoop van apps, ebooks, muziek, films en series. De eigen Android-versie biedt geen toegang tot Google's Play Store maar tot Amazons eigen app store en content. Ook zou het bedrijf deals maken met grote providers voor het aanbieden van data-abonnementen in combinatie met zijn videodienst.

Door het verdienmodel zou het toestel voor een relatief lage prijs op de markt kunnen komen. De meeste winst moet immers niet van de hardware komen. Maar de prijs is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van