Tech

'Politie wil Galaxy S5 vanwege vingersensor'

21 mei 2014 14:30 Aangepast: 21 mei 2014 15:12

<p><strong>De Nationale Politie zou de S5 als diensttelefoon krijgen. De politie ziet toepassingen voor de vingerscanner.</strong></p><p></p>

De Nationale Politie lijkt klaar te zijn met hun verouderde BlackBerry's en wil overstappen op de Samsungs Galaxy S5 als diensttelefoon. Dat meldt een anonieme bron binnen de politie aan de site AndroidPlanet. Er zouden al 35 duizend toestellen besteld zijn en verschillende eenheden zouden er momenteel mee testen.

De Galaxy S5 zou het voor agenten gemakkelijker moeten maken om documenten en kentekens te scannen en om personen op straat te bevragen. De administratietaken van de politie moeten hiermee sneller en simpeler afgehandeld worden. Daarnaast zou Samsungs Knox-beveiligingssysteem niet misstaan in een politiekorps.

Identificatie via de homeknop?

Naast administratief werk wil de politie het toestel gaan inzetten om bekeuringen via een app uit te delen. Volgens de bron zouden ook mensen kunnen worden ge√Įdentificeerd dankzij de vingerafdrukscanner in de homeknop. De vraag is of Samsungs software wel zo'n directe koppeling met de HAVANK-database met vingerafdrukken mogelijk maakt.

De politie wil de aanschaf van de S5's voorlopig bevestigen noch ontkennen. "Er worden momenteel gesprekken en onderhandelingen gevoerd. Met wie en waarover kan ik niet zeggen. De politie is voornemens meer mobiele apps in te zetten, maar daarover kan ik niet uitweiden." Ook Samsung zwijgt. Een mogelijke koppeling met de vingerafdrukdatabase zou nog politiek gevoelig kunnen liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van