Tech

Lockbox: Nederlands alternatief voor de DHL-pakketkast

22 mei 2014 15:00 Aangepast: 28 april 2018 07:47

<p><strong>DHL's 'grootste vinding sinds de brievenbus' is er al in Nederland: de Lockbox. We spraken één van de bedenkers.</strong></p><p></p>

In Duitsland is DHL bezig met het installeren van zogenaamde pakketkasten. Daarmee kun je pakketjes van DHL laten bezorgen, ook als je niet thuis bent. Wat blijkt nu, deze 'grootste uitvinding sinds de brievenbus', zoals DHL dat noemt, bestaat al een paar maanden in Nederland in de vorm van LockBox. Gerald van Kooten, één van de bedenkers van LockBox, praat Bright bij over zijn pakketkast.

Wanneer bedacht je dat een pakketkast een gat in de markt was?

"Het idee ontstond uit eigen frustratie over pakketbezorging. Mijn partner en ik werken allebei, waardoor online bestellingen bij de buren worden afgegeven. Als je regelmatig iets bestelt, zadel je je buren met pakketjes op. Begin 2013 zijn we marktonderzoek voor de LockBox gaan doen en er bleek veel behoefde aan. In oktober waren de eerste 'test-LockBoxen' klaar voor de verkoop. Op dit moment sluiten we de pilotfase. Ongeveer honderd deelnemers hebben een LockBox, waarvan we feedback hebben gekregen. Aan de hand daarvan ontwikkelden we de definitieve LockBox, die vanaf 1 juni te koop is."

De LockBox heeft een slot met cijfercode. Komt het voor dat bezorgers de kast niet snappen?

Meestal is het geen probleem, maar soms moet de bezorger gewezen worden op het bestaan van de LockBox. Daarom leveren we een sticker 'Pakketten in de LockBox' mee die mensen onder de deurbel kunnen plakken. Op de zijkant van de LockBox vindt de bezorger een sticker met korte instructies. Mensen kunnen de code bij een online bestelling meteen aangeven achter hun achternaam of in de extra adresregel.

Waarom moeten mensen voor LockBox kiezen en niet voor DHL?

Wij onderscheiden ons door het design. De LockBox is afgerond en geen vierkante kast, wat mooier aan een woning hangt. Daarnaast geloven wij in een 'onafhankelijke' pakketbrievenbus. Je wil niet drie verschillende pakketkasten van verschillende diensten hoeven installeren. En ook niet onbelangrijk: de LockBox is 100 procent 'Made in Holland'.
Binnenkort willen we ook verzenden vanuit de LockBox faciliteren. Daarvoor zijn we in gesprek met verschillende pakketdiensten. Je kunt dan bijvoorbeeld spullen op Marktplaats verkopen via de kast of er cadeautjes mee versturen.

Hoe gaan jullie price-wise met DHL concurreren?

We zijn vrij competitief geprijsd. Een vierkante DHL-pakketkast is beschikbaar vanaf 99 euro. Maar wil je er één met brievenbusgleuf en in een andere kleur dan wit, dan kost het 207 euro. Ons designmodel in die uitvoering kost 224 euro, dan kun je kiezen uit drie kleuren.

bekijk op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van